Aanpak vergoedingen grondeigenaren verbeterd

Samen naar duurzamer.

Voor het transport van warmte en CO2 legt Warmtebedrijf West-Brabant ondergrondse leidingen aan over een lengte van 25 kilometer. Onder wegen, dijken en rivieren, maar ook onder agrarische percelen. Dinsdagavond 14 februari spraken we in Partycentrum Koch met eigenaren van deze percelen. Tijdens de avond werden veel vragen gesteld. Daarop paste Warmtebedrijf West-Brabant enkele spelregels voor de vergoedingen voor grondeigenaren aan. De nieuwe regels passen beter bij de wensen van grondeigenaren.

Grondeigenaren langs het leidingtracé krijgen te maken met overlast tijdens de aanleg en schade aan de oogst, misschien jaren later nog steeds. Daarom betaalt Warmtebedrijf West-Brabant vergoedingen voor medewerking en vergoedt zij alle soorten schade, ook in de toekomst. De nieuwe spelregels gaan over onder meer over een garantiefonds voor de schadevergoedingen. Ook krijgen grondeigenaren de keuze om vergoedingen in een keer of verdeeld over 15 jaar uit te laten betalen en er komt een onafhankelijke schadecommissie.

De telers van Warmtebedrijf West-Brabant snappen als geen ander hoe vervelend het kan zijn als ondergrondse leidingen onder je perceel komen. Toch vragen zij de grondeigenaren langs het tracé om mee te werken. Dat kan alleen in goed overleg en met oog voor de belangen van grondeigenaren. Alleen zo is er een duurzame toekomst voor de glastuinbouw in Steenbergen en Dinteloord.

Actueel

De telers

De telers

Op bij elkaar ruim 300 voetbalvelden met kassen in Steenbergen en Dinteloord verbouwen de telers van Warmtebedrijf West-Brabant de lekkerste groenten, het sappigste fruit en de mooiste planten. Innovatie en duurzaamheid staan daarbij voorop. Benieuwd naar de telers die meedoen? Klik op de logo’s hieronder.

Lees verder