Met grondeigenaren

Samen naar duurzamer.

Voor het transport van warmte en CO2 legt Warmtebedrijf West-Brabant ondergrondse leidingen aan over een lengte van 25 kilometer. Onder wegen, dijken en rivieren, maar ook onder agrarische percelen. De eigenaren hiervan krijgen te maken met overlast tijdens de aanleg en schade aan de oogst, misschien jaren later nog steeds. Dat is vervelend. De telers van Warmtebedrijf West-Brabant snappen dat als geen ander. Toch vragen zij de grondeigenaren om mee te werken. Dat kan alleen in goed overleg en met oog voor de belangen van grondeigenaren. Alleen zo is er een duurzame toekomst voor de glastuinbouw in Steenbergen en Dinteloord.

Ruime vergoedingen en netjes werken

Grondeigenaren die betrokken zijn bij Osiris ontvangen vergoedingen voor het beschikbaar stellen van de grond, voor het ongemak tijdens de werkzaamheden en voor schade. Deze zijn ruimer en met meer mogelijkheden dan wat moet van de wet. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we netjes werken op de grond van een ander. Daarom werken we met een aannemer met ruime ervaring met landbouwpercelen en zit de aannemer al vroeg in het project aan tafel.

Lees hier alle actuele documenten voor grondeigenaren.

Een impressie van de werkzaamheden

De telers

De telers

Op bij elkaar ruim 300 voetbalvelden met kassen in Steenbergen en Dinteloord verbouwen de telers van Warmtebedrijf West-Brabant de lekkerste groenten, het sappigste fruit en de mooiste planten. Innovatie en duurzaamheid staan daarbij voorop. Benieuwd naar de telers die meedoen? Klik op de logo’s hieronder.

Lees verder