Rijk Zwaan

minder voedselverspilling door innovatieve groenterassen

Rijk Zwaan is een groenteveredelingsbedrijf: ze ontwikkelen nieuwe rassen en verkopen daarvan de zaden over de hele wereld. Rijk Zwaan gebruikt daarvoor de variatie die de natuur biedt, ruime kennis over de markt en diverse moderne technologieën. Sinds de start als winkel bijna een eeuw geleden is het bedrijf uitgegroeid tot de wereldwijde nummer vier op het gebied van groentezaden. In Dinteloord worden groenten en fruit veredeld zoals sla, radijs, spinazie, kool, aardbei, framboos en braam.

Teler Jaap Hop
Meer weten www.rijkzwaan.nl
15 hectares met zaadveredeling uit de kas in Dinteloord

“Samen met onze partners wil Rijk Zwaan actief bijdragen aan de wereldvoedselvoorziening en het verhogen van de groenteconsumptie. De komende jaren breiden we onze kassen uit. Dan hebben we 34 hectares met kassen voor zaadveredeling en besparen we dankzij Osiris 2.200.000 m³ gas.”

De telers

De telers

Op bij elkaar ruim 300 voetbalvelden met kassen in Steenbergen en Dinteloord verbouwen de telers van Warmtebedrijf West-Brabant de lekkerste groenten, het sappigste fruit en de mooiste planten. Innovatie en duurzaamheid staan daarbij voorop. Benieuwd naar de telers die meedoen? Klik op de logo’s hieronder.

Lees verder